پیشگیری از ایدز در محیط کار
امروزه ایدز در کشورهای در حال توسعه به سرعت در حال گسترش است که تاثیر برجسته ای بر سلامت وتوسعه اجتماعی ـ اقتصادی این کشورها گذاشته است و شیوع عفونت HIV در بالغین جوان آنها به حد خطرناکی افزایش یافت هاست .
علیرغم گذشت بیش از دو دهه از شیوع این بیماری ، گروهی عظیم از جوانان درباره مسایل جنسی و عفونت های منتقله از طریق تماس جمسی همچنان بی اطلاع هستند با اینکه اکثریت آنان درباره بیماری ایدز چیزهایی شنیده اند بسیاری از ایشان نمی دانند این بیماری چگونه شیوع می یابد و هرگز باور ندارند که خودشان هم در معرض خطر هستند آن عده از جوانان نیز که درباره عفونت HIV چیزهایی می دانند به دلیل عدم مهارت نبود حمایت و فقدان امکانات لازم برای انجام رفتارهای صحیح اکثراً از خود در مقابل عفونت HIV مراقبت نمی کنند متاسفانه قسمت عمده ای از ابتلای به این بیماری ناشی از نداشتن اطلاعات ضروری و آگاهی پایین گروه های مختلف مردم در مورد راه های انتقال و پیشگیری این بیماری است که با اطلاع رسانی صحیح و گسترده و به دنبال آن پرهیز از انجام رفتار های ( مخاطره آمیز ) نسل جوان کشور از چنگال این بیماری ایمن خواهد ماند باید پذیرفت که مبارزه با ایدز یک تعهد اجتماعی است و تک تک افراد جامعه باید در این مبارزه بزرگ سهیم باشند تا با فعالیت مشترک امکانات موجود را بسط داده و از گسترش ایدز جلوگیری نماییم هر گونه کوتاهی و از دست دادن فرصتی برای مبارزه با این بیماری عواقب ناخوشایندی را در پی خواهد داشت. ایدز مرز نمی شناسد .
بیماری ایدز
تاریخچه
در پنجم ژوئن سال ۱۹۱۸ مجله « گزارش هفتگی ابتلا و مرک و میر » چاپ ایالات متحده امریکا مقاله ای به چاپ رساند که در آن نوعی عفونت تنفسی نادر د ر۵ مرد همجنس باز گزارش شده بود طی مدت کوتاهی موارد مشابهی از این بیماری مهلک در سایر شهرهای آمریکا و سایر کشورهای جهان مشاهده شد این بیماری خطرناک ایدز نامیده شد در سال ۱۹۸۳ تیم های تحقیقاتی ویروس عامل ایجاد این بیماری را شناسایی کردند و آن را HIV نامیدند.
در اوایل پیدایش بیماری تصور بر آن بود که بیماری مخصوص کشورهای غربی است ولی با انتشار سریع آن در آفریقا و آمریکای جنوبی و آسیا مشخص شد که ایدز هیچ نژاد، کشور، جنس و سنی را در امان نخواهد گذاشت.
اولین موج این بیماری در آمریکای شمالی و اروپای غربی رخ داد دومین موج آن در آفریقا و آمریکای جنوبی و سومین موجد آن در اروپای شرقی و شرق آسیا بروز کرد.
HIV و ایدز :
HIV نام ویروسی است که سبب بیماری ایدز می شود در این بیماری سیستم ایمنی بدن متلاشی شده و موجب ایجاد عفونت های مرگبار و بعضی از انواع سرطان ها می شود واژه ایدز ( AIDS ) که برای اولین بار در سال ۱۹۸۲ به کار رفت به معنای « سندرم اکتسابی نقص ایمنی » می باشد :
Acquired : چیزی که کسب می شود و زمینه ژنتیکی ندارد و در اثر تماس با عامل ایجاد کننده بیاری ایجاد می شود ( که در این بیماری ویروس HIV می باشد )
Immune : ایمنی یا محافظت در مقابل بیماری
Deficiency : فقدان ، نقض
Syndrome : سندرم به مجموعه ای از علایم و مشکلات گفته می شود که روی هم نمایانگر بیماری مشخصی هستند در بیماری ایدز منظور از سندرم مجموعه عفونت های معین و یا سرطان هایی است که همراه با کاهش تعداد برخی از سلولهای ایمنی می باشد
HIV به معنای ویروس نقص ایمنی انسان می باشد:
Human : انسان
Immunodeficiency : نقص ایمنی
Virus : ویروس
این ویروس می تواند از طریق برخی از ترشحات بدن فرد آلوده به ویروس به فرد سالم دیگر منتقل شود.خون، منی و ترشحات مجرای تناسلی زنان از جمله ترشحاتی هستندکه می توانند این ویروس را از افراد آلوده به HIV به فرد سالم منتقل کنند.
اولین ویروس HIV در انسان مربوط به نمونه خونی است که در سال ۱۹۵۹ از مردی اهل کشور کنگو جمع آوری شده است شواهد حاکی از آن است که این ویروس حداقل از نیمه دوم دهه ۱۹۷۰ میلادی در کشور امریکا وجود داشته است و از سال های ۱۹۷۹ الی ۱۹۸۱ بیماری هایی با انواع نادر عفونت ریوی و سرطان توسط پزشکان لوس آنجلس و نیویورک گزارش می شد که در افراد دارای سیستم ایمنی سالم یافت نمی شد.
در سال ۱۹۸۳ دانشمندان ویروس HIV را که مسبب ایجاد بیماری ایدز بود کشف کردند.
حقایق ایدز در محیط کار
- تقریباً ۲۵ میلیون نفر از مردم جهان در سنین کار آلوده به ایدز هستند.
- روزانه ۱۴۰۰۰ نفر به ایدز مبتلا میشود که اغلب آنها در سنین کار هستند.
- تا سال ۲۰۲۰ رشد فرصتهای شغلی در کشورهای با شیوع بالای ایدز ۲۵درصد کمتر از وضعیتی خواهد بود که این کشورها عاری از ایدز باشند.
- در آفریقای جنوبی و زیمبابوه نیمی از جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله در اثر ایدز میمیرند.
- میزان امید به زندگی و طول عمر مورد انتظار در بوتسواناتا ۴۴ سال کاهش یافته است و یک سوم محیطهای کاری آلوده با ایدز هستند.
- کمپانی Anglo Gold حدود ۳۰% شعباتش در آفریقای جنوبی را آلوده به ایدز اعلام کرده است.
برنامه های پیشگیری از AIDS/ HIV درمحیط کار:
- اپیدمی شدن بیماری ایدز، بزرگترین مشکل اجتماعی است که پیش روی نسل ما میباشد.
- محیط کاری میتواندازهرجای دیگر، مسائل را سریع تر ومؤثرتر حل کند واین مهم مختص حیطه کاری میباشد.
- ویروس ایدز علی رغم آرام بودن درمراحل اولیه بیماری، کشنده است. با وجود ناکافی بودن وسایل دفاعی درمقابل بیماری، میتوان فعالیت های بزرگی را درمحیط کار انجام داد.
- ایدز تنها یک موضوع سلامت عمومی نمی باشد بلکه یک موضوع برای محل کار، گسترش مبارزه و نا امنی توسعه یافته است.
- درحیطه تجارت، اثرات ایدزشامل : اختلال درآموزش وفراگیری، ازبین رفتن مهارت ها، کاهش تولید وکم شدن تدریجی درآمد برپایه مشتری است.
- دراختیار گذاشتن اطلاعات درمورد اثرایدز روی شرکت ها وکارکنان آنها وسرویسهای عمومی که درکارکرد تجاری اثرگذارهستند.
- دراختیارگذاشتن اطلاعات درمورد اجزای ضروری برنامههای مؤثر مراقبت وپیشگیری از ایدز وسیاست گذاریهای مناسب برای آن درمؤسسات. این داده ها به مدیران مؤسسات برای طراحی واجرای برنامه های مراقبت وپیشگیری وکمک رسانیهای خارجی درمواقع نیاز کمک می کند .
چرا ایدز یک موضوع جدی برای محیط کار است؟
جوامعی که ایدز از شیوع بالاتری برخوردار است:
-شرکتها شاهد افزایش هزینههای تولید وکاهش سود هستند.
-کارگران این مؤسسات دچار غیبتهای طولانی مدت و هزینههای اضافی سنگین برای درمان خود، خانواده، و دوستانشان میشوند.
-ایدز بر روی مدیران، منابع انسانی، کارایی و روابط مشتریان اثرگذار است.
✍دوست عزیزم شما فقط قسمتی از مقاله ی ما را مشاهده نموده اید . برای دریافت کامل این مقاله، نسبت به دانلود مقاله اقدام نمایید:
دیدگاهتان را بنویسید