آموزش نرم افزار ALOHA به همراه لینک دانلود نرم افزار
آموزش نرم افزار ALOHA
مدل سازی بوسیله نرم افزار یک روش سریع و دقیق برای پیش بینی میزان گسترش دامنه رهایش مواد و شبیه سازی پیامدهای آن می باشد. از آنجا که مدل های ریاضی موجود برای مدل سازی پیامد شامل محاسباتی پیچیده و بسیار زمانبر هستند، بکارگیری نرم افزارهای شبیه سازی در این مرحله اهمیت خاصی پیدا میکند و به دلیل اینکه ارزیابی پیامد خطراتی همچون رها شدن مواد شیمیایی پر خطر در محیط، یکی از ضروری ترین و اصلی ترین مراحل برای افزایش سطح ایمنی در واحدهای موجود یا در حال طراحی می باشد اهمیت استفاده از نرم افزاری با قابلیت های بیشتر دو چندان میشود. Aloha یکی از نرم افزارهای رایگان در زمینه انتشار آلاینده در هوا می باشد. این نرم افزار توسط سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا برای مدل سازی حوادث ناشی از رهایی مواد سمی، منفجره و یا آتش و انفجار در پیامد آنها عرضه شده است.
این نرم افزار دارای بانک اطلاعاتی بسیار غنی )اطلاعات بیش از 1۰۰۰ ماده شیمیایی( و محیطی ساده برای جلوگیری از اشتباهات کاربر است . در این خودآموز با ذکر سناریوی احتمالی نشت آلاینده و مدلسازی آن اقدام به آموزش بخشی از این نرم افزار قدرتمند خواهد شد.
حل سناریوی احتمالی نشت آلاینده در نرم افزار ALOHA
در مرکز تحقیقاتی کوچکی واقع در شهر فولادشهر مخزن کوچکی به شکل استوانه ایستاده به شعاع 4 متر و ارتفاع 8 متر وجود دارد که جهت نگهداری بنزن مورد استفاده قرار می گیرد. در 20 ژانویه 2016 در ساعت ده و نیم شب به وقت محلی یکی از نگهبانان مرکز تحقیقاتی متوجه ایجاد سوراخی کوچک به قطر 3 سانتیمتر در ارتفاع 30 سانتیمتری از کف مخزن شد. این نگهبان همچنین متوجه شد که مایع خارج شده از مخزن درحال پراکنده شدن در محوطه طراف مخزن است که کف سازی آن با سیمان انجام شده است. دمای محیط 30 درجه سانتیگراد بوده و بادی با سرعت 10 متر بر ثانیه از سمت جنوب غربی در حال وزیدن است. لازم به ذکر است که سرعت سنج باد در اداره هوا شناسی در بالای برجی به ارتفاع 10 متر قرار گرفته است. تقریباً نیمی از آسمان با ابر پوشیده شده و رطوبت هوا 40 درصد است. مطابق گزارشات هواشناسی هیچ پدیده وارونگی دمایی در منطقه گزارش نشده است. مرکز تحقیقات در شهر فولادشهر و مابین ساختمانهای مسکونی و درختان قرار گرفته است. در این سنارو دو هدف دنبال می گردد.
1) تعیین غلظت های بحرانی بنزن در جهت جریان باد
2) تخمین خطر گرمای آزاد شده ناشی از انفجار احتمالی بنزن در هوا
نصب و راه اندازی نرم افزار Aloha
در اولین گام از حل این مثال نرم افزار ALOHA را از ادرس زیر دانلود نموده و نصب نمایید
https://www.epa.gov/cameo/aloha-software
این نرم افزار بطور رایگان از طریق سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا در دسترس عموم قرار گرفته است.
از انجایی که نرم افزارALOHA قادر به کار بر روی نقشه نمی باشد نرم افزار مارپلات را نیز از طریق آدرسدانلود و بر روی رایانه خود نصب نمایید.
https://www.epa.gov/cameo/marplot-software
در گام بعدی نرم افزار ALOHA را باز نمایید. صفحه اصلی نرم افزار ALOHA باز شده و پنجره ای کوچک با عنوان محدودیت های نرم افزار آلوها نمایش داده می شود.
پس از مطالعه این صفحه در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر بر روی دکمه help کلیک نمایید. در غیر این صورت جهت ادامه فرایند حل مسئله صفحه محدودیت های نرمافزارALOHA را ببندید.
دیدگاهتان را بنویسید