جزوه ایمنی و بهداشت محیط کار
ارسال شده توسط مسعود محمودی
26 دی 1397
13.61k بازدید
ایمنی و بهداشت محیط کار
طي دهه هاي اخير تحقق اهداف سازمان ها در حوزه رقابت پذيري كشورهاي صنعتي ، پرداختن به موضوعات ايمني (Safety )،بهداشت (Health)و محيط زيست (Environment )را به يکي از اولويتهاي اصلي در كسب و كار امروز تبديل شده است و به عنوان اصلي ترين سرمايه سازمان با هدف بهبود فرايندهاي كاري ، در زمره مهم ترین اهداف مديريت هاي اقتصادي قرار گرفته است.
طبق تعريف ايمني عبارت:
ازبرنامه ريزي به منظور رهايي از ريسك غير قابل قبول مخاطرات است. در سالهاي اخير اهميت جنبه هاي رفتاري وفرهنگي مديريت ايمني در سازمان ها بطور گسترده اي افزايش يافته است. چرا كه تحقيقات و بررسي هاي انجام شده بر حوادث بزرگي مانند چرنوبيل و بوپال و اتفاقات كوچکي كه همه روزه سلامتي و جان میليون ها نفر را به مخاطره مي اندازد نشان داده است كه عليرغم بکارگيري كليه فاكتورهاي مهندسي وحفاظت هاي شديد همچنان پتانسيل بروز حوادث بزرگ و كوچك در صنايع و محيط زندگي با ريسك بالا وجود دارد .ايمني، بهداشت و محيط زيست(HSE):
از مهمترين مسائلي است كه هرفرد در هرر سطحي در محيط كار و زندگي بايد بدان توجه نمايد و غفلت از ين بعضا صدمات و جراحات جبران ناپذيري را موجب خواهد شد. و چه بسا زندگي فرد و حتي همکاران او را به خطر بياندازد و آسبب هاي فراواني را نيز به محيط زيست وارد ميسازد كه خود جاي تامل بسيار است. نکته اي كه هيچگاه نبايد مورد غفلت قرار گيرد اينست كه خطر همواره در كمين ماست. بنابراين همواره بايد به فکر كاهش آسيب هاي ناشي از خطرات احتمالي باشيم. اين سخن بدين معناست كه حتي اگر ما تمام احتياطات لازم را بکار ببنديم بازهم ممکن است از ناحيه مسائلي كه دور از ذهن ماست يا بخاطر اشتباه و سهل انگاری ديگران با خطراتي مواجه شويم. حال اگر ميخواهيم خود و ديگران را از گزند اين خطرات در امان نگه داريم يا آثار آنها را به حداقل كاهش دهيم بايد تمهيداتي را فراهم نماييم. تعريف ايمني :ايمني عبارت از علم و هنر پيشگيری از حادثه وعوامل ايجاد حادثه استفرهنگ ايمني culture safety :
فرهنگ ايمني محصول ارزشها، گرايش ها، ادراکات، صلاحيت ها و الگو های رفتاری فردی وگروهي کارکنان است، که بوسيله آن ميزان تبعيت کارکنان از سبک وشیوه مديريت ايمني و بهداشت سازمان مشخص مي گردد.جزوه ایمنی و بهداشت شامل چه مطالبی می باشد:
- اصول ايمني و بهداشت حرفه اي
- هدف از خدمات بهداشت حرفه اي
- عوامل زيان آور شيميايي محيط كار
- طبقه بندي آلاينده هاي گازي
- لوزي شناسايي خطر
- عوامل زيان آور فيزيكي محيط كار
- روشهاي كاهش اثرات آلودگي صوتي
- برق گرفتگي (آسيبهاي الكتريكي)
- اصول استفاده از وسائل حفاظتي
مطالب پیشنهادی جهت مطالعه بیشتر:
دوست عزیزم سلام
من مسعود محمودی هستم، همیشه یکی از علایق شخصی بنده انتقال تجربیاتم و همچنین دریافت تجربیات از شما عزیزان بوده است. در همین راستا جهت انتقال تجربیات و افزایش دانش و آگاهی کارگاه آموزشی تجربه های من را راه اندازی کرده ام که بصورت هفتگی در یک جلسه 1 تا 1.5 ساعته به بحث و آموزش پیرامون موضوعات HSE می پردازیم. در صورت تمایل می توانید فرم ذیل را تکمیل کنید تا با شما تماس بگیرم و جلسات آموزشی را با هم شروع کنیم.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
پسماند صنعتی چیست؟
فهرست مطالب پسماند صنعتی : به کلیه پسماندهای ناشی از فعالیت...
پسماندهای ساختمانی
پسماندهای ساختمانی چیست؟ بخشی از مواد زائدی که در اثر...
نکات طلایی ایمنی تابلو برق با مهندس فرجی
ایمنی تابلو برق: طبق آمار موجود در سایت پزشکی قانونی، در...
درس آموزی از حوادث (50 حادثه 50 درس)
درس آموزی از حوادث هرساله حوادث شغلی و فرآیندی متعدد...
مراحل تجزیه و تحلیل حادثه
مراحل تجزیه و تحلیل جادثه :بعد از فرايند تحقیق حادثه...
جزوه بیماری های شغلی
بیماری شغلی چیست؟ هر بیماری که در نتیجه مواجهه با...