جزوه معرفی انواع مخازن تحت فشار
مخازن تحت فشار
واحدهاي نفت و گاز براي نگهداري نفت خام و گاز و نيز انبار کردن فرآورده هاي نفتي گوناگون، نياز به تعداد بسياري مخزن دارند. تعداد اين مخازن به عواملي چون دوري و نزديکي واحد به منابع تامين کننده نفت خام، تعداد و ظرفيت واحدهاي پالايش، تنوع فرآورده هاي توليدي و سرانجام چگونگي انتقال و پخش فرآورده ها بستگي دارد.
محصولات توليدي نيز به روش هاي مختلف به بازار داخلي يا خارجي عرضه مي شوند. به دلايل زيادي از جمله يکسان کردن کيفيت محصول، اندازه گيري حجم محصول جهت فروش، امکان بارگيري و انتقال به تانکر يا کشتي در حداقل زمان ممکن و … سبب مي شود تا مواد محصول را بعد از توليد، در مخازن يا تانک هاي مناسب ذخيره نمايند.
به طور کلي مخازن چند وظيفه اصلي به عهده دارند:
۱- ذخيره مواد اوليه و خوراک واحدها
۲ – ذخيره مواد واسطه توليد شده در فرآيند
۳ – ذخيره فرآورده ها
۴ – ذخيره مواد براي بارگيري و پخش
۵ – همسان نمودن کيفيت محصول
۶ – معياري جهت اندازه گيري حجم خوراک و محصول توليد شده
تقسيم بندي جامع و يکساني براي مخازن ذخيره وجود ندارد. طبقه بندي مخازن، مي تواند از ديدگاه هاي متفاوتي مانند شکل هندسي، نوع سيال يا بر حسب فشار بخار ماده ذخيره شده در آن باشد. اما مي توان همه مخازن را به دو دسته کلي مخازن روباز و در بسته تقسيم بندي نمود.
✍دوست عزیزم شما فقط قسمتی از مقاله ی ما را مشاهده نموده اید . برای دریافت کامل این مقاله، از طریق کادر زیر می توانید به عضویت سایت مرکز آموزش HSE جنوب کشور در آمده ،سپس نسبت به دانلود مقاله اقدام نمایید:
[member]
[download id=”1406″]
[/member]
[guest] [sdfile url=”https://hse-me.ir/download/1406″] [/guest]
دیدگاهتان را بنویسید