حالت های شکست در روش FMEA چگونه شناسایی می شوند؟
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
حالت های شکست در روش FMEA چگونه شناسایی می شوند؟
در این پست اموزشی قصد داریم (بر اساس استاندارد IEC/ISO 60812:2018 ) نحوه شناسایی حالت های شکست در یک فرایند را به شما آموزش دهیم.
در استاندارد قبل این کلمه، حالت خطا نام داشت که در استاندارد جدید به حالت شکست تغییر یافته است. و تعریف آن در استاندارد IEC ISO60812:2018 به شرح ذیل می باشد:
- حالت (وضعیتی) که در آن شکست رخ میدهد.
- حالت شکست ممکن است با عدم اجرای عملکرد یا تغییر حالت دیگری که رخ می دهد، مشخص شود.
برای مثال حالت های شکست سخت افزاری که برای یک شیر وجود دارد، این است که “شیر باز نمی شود” یا برای یک موتور “موتور شروع به کار نمی کند”
- حالت شکست ناشی از عمل انسانی، با اجرای عملکردی که در نتیجه فعالیت انسان به وجود می آید با شد.
تعریف حالت شکست و مثال هایی که حالت شکست را برای شما واضح تر نماید ارائه شد. در ادامه می خواهیم به شما بگوییم که برای تعیین حالت های شکست چه عواملی را باید به ترتیب مد نظر داشته باشید.
هر المان وابسته به یک آیتم یا فرآیند، ممکن است در راستای معیارهای اجرایی خود با شکست مواجه شود، مسیرها و راه هایی که به این شکست منجر می شوند، باید بیان شوند. یک المان ممکن است چندین مسیر شکست (یعنی چندین حالت شکست) داشته باشد. هر حالت شکست باید جداگانه ثبت شود. تجزیه و تحلیل باید با هدف شناسایی کلیه حالت های شکست معتبر و مرتبط با اهداف آنالیز، انجام گیرد. و بر این اساسبسته به هدف و دامنه تجزیه و تحلیل، موارد زیر در نظر گرفته می شوند تا در شناسایی حالتهای شکست هر المان در طول چرخه عمر آن کمک کنند:
- نحوه عملکرد
- مشخصات عملیاتی مربوط
- فشارها و گرایش های محیطی
- فشارهای روانی و تحولات اجتماعی
- استرسهای کاری (عملی) ناشی از ذخیره سازی، حمل و نقل و نگهداری
- فشارهای ناشی از فرایند دفع (امحاء) یا برچیدن (از بین بردن- dismantling)
برگرفته از استاندارد BS EN IEC 60812:2018 – Failure modes and effects analysis (FMEA and FMECA)
موارد فوق جهت شناسایی حالت های شکست در روش FMEA می تواند بسیار موثر باشد. پس از شناسایی حالت های شکست و در ادامه آنالیز به روش FMEA اولویت بندی حالت های شکست باید در دستور کار قرار گیرد که در ادامه این مطلب و به زودی بیان خواهد شد.
در صورت تمایل به مطالعه ادامه این مطلب و همچنین دریافت فایل استاندارد IEC 60812:2018 آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”ثبت مشخصات جهت دریافت مطالب آموزشی” style=”flat” color=”success” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-user-circle” add_icon=”true”][/vc_column][/vc_row]
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
پسماند صنعتی چیست؟
پسماندهای ساختمانی
نکات طلایی ایمنی تابلو برق با مهندس فرجی
درس آموزی از حوادث (50 حادثه 50 درس)
مراحل تجزیه و تحلیل حادثه
جزوه بیماری های شغلی
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی خوب آموزنده بود واقعا جای تشکر دارد.