مقررات صدور پرمیت
مقررات صدور پرمیت PERMIT TO WORK :
هدف از تدوین دستورالعمل پرمیت، به منظور برقرار نمودن شيوه صحيح و یکسان برای اخذ مجوز برای انجام کار و حصول اطمينان از برنامه ریزی و توجه ویژه به مخاطرات انجام کار و ریسک هایی که ممکن است ایمنی کارکنان و تاسيسات کارخانه و کيفيت محيط زیست را به مخاطره اندازد می باشد. به عبارت دیگر هدف کلی از ایجاد سيستم صدور پرميت این است که، فعاليتهایی که به صورت غير روزمره (غير روتين) انجام می گيرد را با تامين اهداف ذیل کنترل نماید.
سيستم پروانه كار
يك عامل كليدي در اطمينان يافتن از آن است كه كليه اقدامات براي تضمين ايمني كار كناني كه در تأسيسات مشغول كار مي باشند، باقابليت اطمينان بالا به عمل آيد . عملكرد صحيح اين سيستم به همه افرادي كه در آن مشاركت دارند بستگي دارد .
اين سيستم فقط در صورتي مي تواند به طور موثر عمل كند كه كليه نفرات در ارتباط با كار مانند مجوز دهندگان، سرپرستان و مجريان كار شرايط سيستم پروانه كار و اقدامات احتياطي و ساير ضوابطي كه در هريك از مجوز ها و چك ليست يا فهرست ايمني قيد شده است را رعايت نمايند.
برخی از فعالیت هایی که انجام آنها نیاز به صدور پرمیت دارند عارتند از:
⬅ کار گرم
⬅ کار سرد
⬅ کار در فضای بسته و محدود (Confined Space) (جهت مشاهده جزوه جزوه کار در فضای بسته کلیک کنید.)
⬅ حفاری (Excavation)
⬅ پرتو نگاری
راهنمای صدور مجوز کار شرکت ملی نفت
مقررات صدور مجوز كار گرم / سرد:
1- با توجه به كار گرم / سرد درخواستي ، مسئول محوطه موظف است شخصاً در محل كار حاضر شده و ضمن بررسي شرايط، موارد خواسته شده در فرم پروانه كار گرم / سرد را اجرا و تكميل نمايد . سپس با انجام آزمايش و سنجش گاز در محيط ، مقدار گاز و ساعت انجام آزمايش را در محل مورد نظر نوشته و امضاء نمايد.
2- در بخش “شرايط مورد بازرسي” ، مسئول محوطه بايستي با دقت موارد ذكر شده را مطالعه و اجرا نمايد.
3- اجراي تمامي موارد بايد به گونه اي باشد كه پاسخ “بله” داشته باشد . در شرايطي كه به ناچار پاسخ “خير” داده شده است، مسئول محوطه موظف است دلايل اين پاسخ را در قسمت “چرا خير؟” درج نمايد.
4- در صورتيكه آزمايش كننده گاز ( قابل اشتعال / سمي / اكسيژن ) فردي غير از مسئول محوطه باشد ، بايستي پس از تكميل موارد توسط مسئول محوطه، فرم دراختيار آزمايش كننده گاز قرار گيرد و پس از تكميل و امضاي قسمت مربوط به آزمايش گاز قابل اشتعال و يا اكسيژن توسط نامبرده مجدداً به مسئول محوطه تسليم گردد . سپس مسئول محوطه با نوشتن نام و نام خانوادگي محل مربوطه را امضاء نموده و از مسئول اجراي كار نيز در محل مشخص شده با ذكر نام و نام خانوادگي امضاء اخذ نمايد.
5-در صورت نياز به انجام كار گرم / سرد كه مستلزم ورود به داخل فضاهاي بسته باشد لازم است كه ميزان اكسيژن و همچنين گازها و بخارات سمي در فضاهاي بسته اندازه گيري شود . در اينگونه موارد علاوه بر رعايت اين مقررات ، بايد مقررات مربوط به ورود به فضاهاي بسته و محدود نيز رعايت گردد.
6- مسئول محوطه با توجه به شرايط محيط كار ، وسايل استحفاظي مورد نياز را در فرم پروانه براي عوامل اجراي كار تعيين مي كند . اما در صورتي كه مسئول اجراي كار تشخيص دهد كه علاوه بر آن ، وسايل استحفاظي ديگري نيز مورد نياز است ، عوامل اجراي كار ملزم به استفاده از آن نيز خواهند بود.
7- پس از امضاء مسئول محوطه ، مسئول اجرا نيز بايد ضمن بازديد از محل اجراي كار و ارزيابي شرايط ، اقدام به امضاي پروانه كار گرم /سرد در محل مشخص شده با ذكر نام و نام خانوادگي نمايد.
8- در صورتيكه انجام كار گرم / سرد درمحوطه توسط پيمانكار شركت ملي گا ز ايران صورت مي گيرد ، پيمانكار يا نماينده پيمانكار و يا رييس كارگاه وي پس از كسب اطمينان از كليه شرايط كه در پروانه ذكر شده است بايد محل مشخص شده را با ذكر نام و نام خانوادگي و نام شركت پيمانكاري امضاء نمايد.
الان ثبت نام کنید و محتوی ویدئویی دوره را دریافت کنید
ممنوعیات صدور مجوز کار :
1- صدور پرميت توسط افراد فاقد صلاحيت (که دارای مجوز صدور پرميت نيستند) ممنوع است.
2- افرادی که مجوز امضای پرميت را دارند تحت هيچ شرایطی اجازه نخواهند داشت فرم خالی (Blank) پرميت را امضاء و به فرد یاگروهی ارائه دهند.
3- تایيد و امضاء پرميت الزاماً باید بر اساس الویت مندرج در فرم انجام گيرد و عدم رعایت تقدم و تاخر در امضاء پرميت ممنوع است.(به عنوان مثال مجری کار نمی تواند قبل از صادر کننده پرميت محل مربوطه را امضاء نماید.)
4- انجام کارهای گرم در واحدهای بهره برداری در سرویس تا زمانی که امکان از سرویس خارج کردن بخشی از واحد و صدور پرميت کار سرد وجود دارد ممنوع است و تلاش مسئولين واحدهای بهره برداری باید در این جهت باشد که تا جای ممکن از صدور پرميت کار گرم خصوصاً جوشکاری، سنگ زنی و استفاده از تجهيزات الکتریکی در واحدهای بهره برداری که در شرایط نرمال توليد هستند پيشگيری گردد.
5- صدور بيش از یک پرميت برای انجام کار همزمان در فضاهای بسته ممنوع است.
6- تغيير در پرميت های کاری پس از صدور و اخذ مجوزهای لازم، حاشيه نویسی در پرميت و همچنين هر گونه خط خوردگی در
پرميت ممنوع است.
7- امضاء و تایيد پرميت توسط افرادی که صلاحيت آنها توسط امور HSE محرز نگردیده ممنوع است.
8- انجام هر گونه کار بر روی تجهيزات و تاسيسات بدون اخذ پرميت از مسئول محوطه، ممنوع است.
9- هر گونه تفسير در الزامات پرميت ممنوع ميباشد و تنها مرجع رفع ابهام در الزامات این روش اجرایی، امور HSE ميباشد.
10- صدور پرميت برای انجام کارهای پرریسک مانند کارگرم، کار بر روی خطوط فرایندی در سرویس و همچنين ورود به فضاهای محدود(بسته) پس از ساعات اداری (شيفت شب) و در روزهای تعطيل رسمی مطلقاً ممنوع ميباشد.
11- استفاده از ابزار دست ساز برای انجام کارها ممنوع بوده مگر اینکه توسط افراد ذیصلاح ثبت و تائيد شده باشد.
12- صدور پرميت در حاليکه شرایط عملياتی واحد برای انجام کار تعميراتی آماده نيست ممنوع است.
13- صدور پرميت زمانی که تجهيزات ایمن برای حفاظت از پرسنل و انجام کار تعميراتی وجود ندارد ممنوع است.
14- صدور پرميت زمانی که تيم های واکنش در شرایط اضطراری از آمادگی الزم برای اقدمات واکنشی برخوردار نيستند ممنوع است.
15- صدور پرميت زمانی که نيروی انسانی مجرب و تجهيزات خاص برای مدیریت کارهای پر ریسک (مانند کار گرم، کار بر روی خطوط در سرویس و کار در فضاهای بسته) در دسترس نيست ممنوع است.
16- صدور پرميت برای انجام کارهای پر ریسک مانند کار گرم، کار بر روی خطوط در سرویس و کار در فضاهای بسته در روزهای تعطيل رسمی و روزهای آخر هفته که ممکن است مسئولين در منطقه حضور نداشته باشند ممنوع است.
17- صدور پرميت کار در فضای بسته قبل از ایمن سازی فضای بسته ممنوع است.
18- صدور پرميت در زمان مانورهای آمادگی واکنش در شرایط اضطراری ممنوع است.
19- صدور پرميت در هنگام وقوع حوادث واحدهای عملياتی ممنوع است.
20- صدور پرميت در هنگام وقوع پدیده های جوی که هشدارهای منطقه ای را در پی داشته باشد ممنوع است.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
نکات طلایی ایمنی تابلو برق با مهندس فرجی
درس آموزی از حوادث (50 حادثه 50 درس)
مراحل تجزیه و تحلیل حادثه
جزوه بیماری های شغلی
استانداردهای کابل های مقاوم در برابر حریق
گزارش تلفات آتش سوزی در بیمارستان ها
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام . آیا پیروهای پیمانکاری میتوانند پرمیت بدهند؟
با سلام
از بابت مطالب خوبتون ممنون
اگر لطف کنید منابع رو هم بفرمایید
با سلام
در محیط کاری که رییس تاسیسات ثابت و ابنیه دارد و رییس hse هم حضور دارد مجوز صدور پرمیت باید توسط کدوم یک از نفرات صادر گردد؟
رئیس HSE مسئول صدور پرمیت نیست. پرمیت توسط مسئول واحد صنعتی بعنوان مسئول محوطه صادر میگردد. توسط گروه مجری تعمیرات اجرا میگردد. در خصوص ابنیه در صورت نیاز به صدور پرمیت رئیس ابنیه صادر کننده پرمیت میباشد.
کاملا مناسب می باشد
سلام مطالب خیلی خوبی داره ولی لینک دانلود نداره عضو vipهستم