مدیریت ایمنی مواد غذایی-استاندارد ISO 22000
مدیریت ایمنی مواد غذایی
اين استاندارد الزامات سيستم مديريت ايمني مواد غذايي كه براي اثبات توانايي و كنترل خطرات ايمني مواد غذايي يك سازمان در زنجيرة مواد غذايي لازم است را معين مي كند. اين الزامات براي تضمين ايمني مواد غذايي در زمان مصرف ضروري است.
اين استاندارد براي تمام سازما ن هايي كه در هر زمينه اي از زنجيرة مواد غذايي فعاليت داشته و بخواهند سيستم هايي اجرا نمايند كه محصولات ايمن پايدار تهيه نمايند، صر ف نظر از اندازه كاربرد دارد. ، براي دس ت يابي به هريك از الزامات، اين استاندارد مي تواند از طريق ب ه كارگيري منابع درون و يا برون سازماني اجرا شود.
اين استاندارد الزامات زير را براي توانايي يك سازمان معين مي نمايد :
الف – طرح ريزي، پياده سازي، اعمال ، حفظ و به روز آوري يك سيستم مديريت ايمني مواد غذايي با هدف تأمين محصولات منطبق با مصرف مورد نظر و ايمن براي مصرف كننده ؛
ب – اثبات تطابق با الزامات قانوني و مقررات ايمني مواد غذايي قابل كاربرد؛
ج – ارزيابي و بررسي ۱ الزامات مشتري و اثبات انطباق آنها با ا ل زامات توافق دوجانبه با مشتري كه مربوط به ايمني مواد غذايي بوده و موجب افزايش رضايت مشتري مي شود؛
د- ارتباط اثربخش در مورد موضوعات ايمني مواد غذايي با تأمين كنندگان، مشتري ها و طر ف هاي ذ ي نفع در زنجيره مواد غذايي؛
ه- اطمينان از انطباق سازمان با خط مشي اظهار شده ايمني مواد غذايي ؛
و- اثبات چنين انطباقي به طرف هاي ذي نفع مربوطه
ز- درخواست گواهي يا ثبت سيستم مديريت ايمني مواد غذايي خود توسط يك سازمان بيروني ، خود ارزيابي، خود اظهاري يا تطابق با اين استاندارد.
در این فایل به مطالب زیر پرداخته شده است:
۱- هدف و دامنه کاربرد
۲- مراجع الززامی
۳- تعارف و اصطلاحات
۴- سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی
۵- مسئولیت مدیریت
۶- مدیریت منابع
۷- طرح ریزی و تحقق محصولات ایمن
۸- صحه گذاری، تصدیق و بهبود سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی
۹- پیوست ها
✍دوست عزیزم شما فقط قسمتی از مقاله ی ما را مشاهده نموده اید . برای دریافت کامل این مقاله، از طریق کادر زیر می توانید به عضویت سایت مرکز آموزش HSE جنوب کشور در آمده ،سپس نسبت به دانلود مقاله اقدام نمایید:
[member]
[download id=”1398″]
[/member]
[guest] [sdfile url=”https://hse-me.ir/download/1398″] [/guest]
دیدگاهتان را بنویسید