نحوه صحیح نشستن بر روی صندلی در حین کار با کامپیوتر به چه صورت است؟
⬅ صندلی رایانه:
ارتفاع آن باید قـابـل تنظیم باشد تا هر فرد بتواند آن را متناسب با قامت خود تـنـظـیـم نماید به گونه اي که وقتی کف پا بر روي زمین یا استراحتگاه پا قرار بگیرد، زانو زاویه اي در حدود 90 درجه داشته باشد و رانها مـوازي با سطح زمین قرار گیرند. نشیمنگاه صندلی نباید خیلی نرم باشد، تا فرد بر روي آن فـرو نرود و قدرت حرکت و تغییر حالت از او سلب نشود و البته نـبـایـد خیلی هم سفت باشد تا باعث خستگی ناحیه لگن و اختلال در خـون رسانی به پا نشود. لبه نشیمنگاه نباید تیز باشد و گرنه بـر روي عروق پا که از پشت زانو رد می شود فشار آورده و بـاعـث ایـجـاد خواب رفتگی در پاها خواهد شد.
پشتی صندلی باید محکم باشد و پشت فرد را به طور کامل حمایت کند. پشتی باید در محل قرار گیري گـودي کمر کمی بر جسته باشد تـا گـودي کمر را بپوشاند. از دیگر ویژگـیـهـاي صـنـدلـی مناسب براي کار با رایانه، دارا بـودن استراحتگاه مناسب براي ساعد با پهناي حداقل 5 سانتی متـر و ترجیحاً با ارتفاع قابل تنظیم است. وضعیت قرار گیري دسـتـهـاباید به صورتی باشد که زاویه آرنج فرد در حین تـایـپ کـردن حدود 90 درجه باشد.
⬅ میز رایانه :
میز کاربران رایانه باید از فضاي کافی براي قرار گیري کلیـه سایل بر خور دار باشد. بهتر است ارتفاع میز قابل تنظیم باشـد تا شخص بتواند متناسب با اندازه قد خود آن را تنظیم نـمـایـد. زیر میز باید فضاي کافی براي قرار گیري هر دو پا داشته باشد و لبه زیرین میز با رانها حداقل 5 سانتی متر فاصله داشته باشد تـا هیچ فشاري بر ران وارد نشود.
✍براي پیشگیري و یا کاهش خستگی و ناراحتی هاي جسمی در حین کار با رایانه، انجام نرمش هاي کششی در فواصل زمانی معین توصیه می شود.
دوست عزیزم سلام
من مسعود محمودی هستم، همیشه یکی از علایق شخصی بنده انتقال تجربیاتم و همچنین دریافت تجربیات از شما عزیزان بوده است. در همین راستا جهت انتقال تجربیات و افزایش دانش و آگاهی کارگاه آموزشی تجربه های من را راه اندازی کرده ام که بصورت هفتگی در یک جلسه 1 تا 1.5 ساعته به بحث و آموزش پیرامون موضوعات HSE می پردازیم. در صورت تمایل می توانید فرم ذیل را تکمیل کنید تا با شما تماس بگیرم و جلسات آموزشی را با هم شروع کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید