جزوه معرفی انواع مخازن تحت فشار
مخازن تحت فشار
واحدهای نفت و گاز برای نگهداری نفت خام و گاز و نیز انبار کردن فرآورده های نفتی گوناگون، نیاز به تعداد بسیاری مخزن دارند. تعداد این مخازن به عواملی چون دوری و نزدیکی واحد به منابع تامین کننده نفت خام، تعداد و ظرفیت واحدهای پالایش، تنوع فرآورده های تولیدی و سرانجام چگونگی انتقال و پخش فرآورده ها بستگی دارد.
محصولات تولیدی نیز به روش های مختلف به بازار داخلی یا خارجی عرضه می شوند. به دلایل زیادی از جمله یکسان کردن کیفیت محصول، اندازه گیری حجم محصول جهت فروش، امکان بارگیری و انتقال به تانکر یا کشتی در حداقل زمان ممکن و … سبب می شود تا مواد محصول را بعد از تولید، در مخازن یا تانک های مناسب ذخیره نمایند.
به طور کلی مخازن چند وظیفه اصلی به عهده دارند:
۱- ذخیره مواد اولیه و خوراک واحدها
۲ – ذخیره مواد واسطه تولید شده در فرآیند
۳ – ذخیره فرآورده ها
۴ – ذخیره مواد برای بارگیری و پخش
۵ – همسان نمودن کیفیت محصول
۶ – معیاری جهت اندازه گیری حجم خوراک و محصول تولید شده
تقسیم بندی جامع و یکسانی برای مخازن ذخیره وجود ندارد. طبقه بندی مخازن، می تواند از دیدگاه های متفاوتی مانند شکل هندسی، نوع سیال یا بر حسب فشار بخار ماده ذخیره شده در آن باشد. اما می توان همه مخازن را به دو دسته کلی مخازن روباز و در بسته تقسیم بندی نمود.
✍دوست عزیزم شما فقط قسمتی از مقاله ی ما را مشاهده نموده اید . برای دریافت کامل این مقاله، از طریق کادر زیر می توانید به عضویت سایت مرکز آموزش HSE جنوب کشور در آمده ،سپس نسبت به دانلود مقاله اقدام نمایید:
[member]
دانلود فایل مخازن تحت فشار[/member]
[guest]
دیدگاهتان را بنویسید